Ayurvedische massage

    Massagetechnieken    september 13, 2015

Wat is een Ayurvedische massage? Sommige van onze adverteerders bieden naast een Thaise of Chinese massage ook wel een Ayurvedische massage aan. De oorsprong van deze massage moet gezocht worden in (hoe kan het ook bijna anders) in India. Het is een behandelmethode die deel uit maakt van een natuurgeneeskundig gezondheidssysteem, dat Ayurveda wordt genoemd….Meer »

Thaise Stoelmassage

    Massagetechnieken    juli 3, 2014

(Thaise) stoelmassage is erop gericht om arm, nek en schouderklachten ook wel RSI genoemd te voorkomen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze massage uitgevoerd meestal op een daarvoor speciaal ontworpen ergonomische stoel.Tegenwoordig worden stoelmassages veel en regelmatig bij bedrijven op de werkplek uitgevoerd.Deze massage is laagdrempelig omdat in de meeste gevallen de kleding kan worden…Meer »

Thaise Oliemassage

    Massagetechnieken    juli 3, 2014

Thaise oliemassage is een massage waarbij het lichaam zacht wordt gemasseerd.Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk en knijptechnieken.Niettemin lijkt deze massage wel iets op de Traditionele Thaise Massage.Door het gebruik van olie, met natuurzuivere etherische bestanddelen heeft deze behandeling een dubbele ontspannende werking. De geur van de (aromatische) olie kan…Meer »

Thaise Aroma Massage

    Massagetechnieken    juli 3, 2014

Thaise aroma massage is een weldadige mix van Oosterse en Westerse massage technieken, de massage bestaat uit de Thaise massage met diepe yoga stretching in combinatie met een Zweedse massage. De massage wordt in tegenstelling tot de traditionele Thaise massage ontkleed of slechts gekleed in een slip, ondergaan op een massagetafel i.p.v. een matras of…Meer »

Thaise Voetmassage

    Massagetechnieken    juli 3, 2014

Van de Thaise voetmassage wordt beweerd dat het een alternatieve geneeswijze is die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren. De drukpunten op de voetzool worden met een massagestokje (nuats) gestimuleerd. De bedoeling van deze voetmassage is de spanning op lichamelijk en psychisch gebied te verminderen. Het is goed voor de…Meer »

Traditionele Thaise massage

    Massagetechnieken    juli 3, 2014

De Traditionele Thaise massage vindt zijn oorsprong in India en is met de Boedhistische monniken meegekomen naar Thailand. Evenals de Chinese traditionele massage een van de oudste geneesmethoden, als een van de onderdelen van de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage. Uit muurtekeningen in het “Medisch Paviljoen” van Wat…Meer »

Even Voorstellen

Recente reacties