Thaise Voetmassage

    Massagetechnieken    juli 3, 2014

Van de Thaise voetmassage wordt beweerd dat het een alternatieve geneeswijze is die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren.
De drukpunten op de voetzool worden met een massagestokje (nuats) gestimuleerd.
De bedoeling van deze voetmassage is de spanning op lichamelijk en psychisch gebied te verminderen.
Het is goed voor de doorbloeding, aktiveert de organen en stimuleert de zenuwbanen
De Thaise voetmassage begint met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur.
De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool.
Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd.
Dat geeft dikwijls een prettig gevoel en er kunnen soms tintelingen en prikkels ontstaan, in sommige gevallen zelfs kan een lichte pijnprikkel, wat zou kunnen wijzen op een blokkade van de energiestroom.
Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of zelfs opgeheven.
Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien.
Maar zelfs als je de voetmassage niet zou zien als alternatieve geneeswijze is de ervaring zeer ontspannend, niet alleen voor de voeten en onderbenen, maar voor het gehele lichaam.

Nuats2


No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen stemmen)

  Lees dit eerst!

Even Voorstellen

Recente reacties