Voetmassage met nare afloop

    Ervaringen    september 22, 2013

Thaise voetmassageAfgelopen zomer was ik voor enkele weken op vacantie in Thailand, een prachtig land met vriendelijke en gastvrije inwoners.
Naast al het natuurschoon en de bezienswaardigheden die daar zijn te bewonderen, wilde ik ook eens ervaring op doen met een Traditionele Thaise massage.
Er is genoeg aanbod op dit gebied en de prijzen zijn een lachertje vergeleken met West Europese massagepraktijken.
Al jaren lang tob ik met ernstige rugklachten en heb ik last van migraine, vergezeld van hevige hoofdpijn.
In Nederland heb ik een vaste fysiotherapeut, die weliswaar zijn best doet om de klachten te verhelpen, maar het heeft tot nu toe weinig resultaat gehad.
Dus alle reden om in Thailand eens te experimenteren met een Thaise massage, waar je zoveel positieve berichten over leest.
In Bangkok is er zoveel aanbod op het gebied van Thaise massages, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Op goed geluk stapte ik binnen bij een Thaise massagesalon, ervoor wakend dat het geen bordeel was, want daar zijn er ook plenty van.
Eenmaal binnen werd ik verwelkomd met een kopje thee en vriendelijk knikkende Thaise dames.
Terwijl ik rond keek in deze sfeervolle en rustige salon, met zachte stemmige muziek op de achtergrond, zag ik langs de wand een aantal ingelijste diploma’s hangen, afkomstig van de beroemde Wat Pho school.
Er waren vier al wat oudere Thaise masseuses beschikbaar, zo rond de veertig schatte ik.
Aan de bazin (de mamasan ?) gaf ik te kennen dat ik een Thaise massage wilde met veel aandacht voor mijn rug.
Een van de masseuses werd mij toegewezen, die mij naar een massagevertrek leidde met een groot matras op de grond, het zag er mooi en netjes uit allemaal.
Schoenen en sokken uit, de rest kon ik aan houden.
Op mijn buik liggend begon ze voortvarend met de massage, met veel aandacht voor de nek, schouders en rug.
Aanvankelijk was het kneden en  drukken erg pijnlijk, maar na een kwartier voelde het al veel beter.
Na het kneden en masseren begonnen de rek en strekoefeningen, tot mijn verbazing voelde ik langzaam de rugpijn én mijn hoofdpijn verdwijnen.
Een heerlijk ontspannen gevoel maakte zich van mij meester, dit had ik nog nooit meegemaakt!

Na ongeveer drie kwartier begon ze mijn voeten te bewerken, een Thaise voetmassage dat voelde heel even ontspannen aan, maar toen ze met de voetzool begon, liep het helemaal mis.
Als bij toverslag was de rugpijn en hoofdpijn weer terug, nog erger dan bij binnenkomst.
De masseuse ontging dit natuurlijk niet en deed haar uiterste best om dit euvel opnieuw te verhelpen, maar hoe ze ook werkte, het had geen resultaat, de pijn bleef.
Bezorgd en behulpzaam ging ze nog een uur lang door, maaar uiteindelijk gaf ik maar aan om te stoppen met de behandeling.

Beiden waren we zeer teleurgesteld, zo ook de mamassan, die ondanks mijn aandringen geen geld wilde voor de mislukte behandeling. Integendeel, zij bood zelfs aan dat ik de volgende dag terug kon komen voor een nieuwe (gratis) behandeling. Helaas paste dat niet meer in mijn reisschema, anders was ik ongetwijfeld teruggegaan.

Sinds ik weer thuis ben heb ik diverse Thaise massagesalons in Nederland bezocht.
Vooraf geef ik dan duidelijk aan wat de bedoeling is en ik moet zeggen dat het helpt, al ben ik er niet voorgoed vanaf. Mijn fysiotherapeut heb ik inmiddels aan de kant geschoven.
Thaise massage ? Prima, maar van mijn voeten blijven ze af!

Toch vind ik het vreemd dat een voetmassage zoveel impact, in dit geval een negatieve, kan hebben op je lichaam.
Wellicht weet een deskundige op dit gebied hier meer over te vertellen.

John


No Tags

  

2 Reacties to “Voetmassage met nare afloop”

  1. Bij hand- en voetreflexologie (dit is geen hand- of voetmassage ☺, maar indien goed beoefend bedoeld om problemen in verschillende lichaamsdelen te behandelen) worden de verschillende organen en lichaamsdelen gereflecteerd op verschillende locatie’s van hand of voet. In principe moet zo’n behandeling worden voorafgegaan door een intake-gesprek en zelfs een vragenlijst, waarbij bepaalde problemen maar ook contra-indicaties dienen aan bod te komen… Spijtig genoeg gebeurt dit niet steeds. Zo kan de aanwezigheid van prothesen vb. vastgezette rugwervels, knie- of heupprothese voldoende reden zijn om bepaalde delen niet te behandelen! Ook bij drukpuntmassage (shiatsu, sommige tuina-varianten ed) kunnen andere delen van het lichaam hierdoor beïnvloed worden. In de voeten en handen eindigen en beginnen namelijk verschillende meridianen en gaat de ‘energie’ “Qi” over in de andere … Er bevinden zich dan ook héél veel nuttige punten (dezelfde als bij acupunctuur die andere processen in het lichaam en geest kunnen beïnvloeden.

  2. Beste Mijnheer,

    Wij zouden eens een keer bij U langs kunnen komen .

    Vriendelijke Groet

    Consulent; K Wigboldus.

    06-22776329

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen stemmen)

You must be logged in to post a comment.

Even Voorstellen